GymWijzer en VolgWijzer

De Bewegingsambassadeurs werken rondom GymWijzer en VolgWijzer samen met Harry van der Meer. Harry is initiator en eigenaar van GymWijzer en VolgWijzer. Meer informatie is te vinden op de site: gymwijzer.nl. De samenwerking tussen de Bewegingsambassadeurs en Harry zorgt voor veel praktijkervaring, innovatie en participatie van docenten en leerlingen in de praktijk.

Gymwijzer is een digitaal leermiddel dat ondersteuning biedt bij het aanleren van bewegingsactiviteiten gebaseerd op de leerlijnen
uit het Basisdocument bewegingsonderwijs voor het basisonderwijs en de activiteiten uit ‘De Lesbrieven’.

VolgWijzer is een digitaal leerlingvolgsysteem (LVS) voor het bewegingsonderwijs dat ontwikkeld is vanuit de visie dat gym een leervak
is en dat plezier de basis tot leren is.

Gymwijzer

Met behulp van video’s vanuit verschillende aanzichten en Kijkwijzers met foto’s en aanwijzingen, zien leerlingen wat ze kunnen uitvoeren en oefenen. Het doel hiervan is dat leerlingen met behulp van een laptop, tablet, smartphone of digibord, zelfstandig of gezamenlijk bewegingsactiviteiten eigen kunnen maken.

Volgwijzer

Leerlingen kunnen tijden de gymles zelf of samen met de leerkracht op een snelle en eenvoudige manier hun deelnameniveau registreren. VolgWijzer!2.0 is ontwikkeld vanuit de visie dat gym een leervak is en dat plezier de basis is tot leren. Wanneer kinderen op een veilige en ontspannen manier door de gymzaal kunnen bewegen, zullen de leeropbrengsten hoger zijn. VolgWijzer geeft leerlingen inzicht in hun deelnameniveau en hun persoonlijke vooruitgang. Leerlingen kunnen voor zichzelf doelen stellen en die proberen te bereiken. De behaalde doelen worden met behulp van VolgWijzer! 2.0 ingevoerd in hun (s)portfolio. Hierdoor zullen ze veel meer eigenaarschap en autonomie ervaren.

Neem contact op

Vragen? Neem contact met ons op

Heb je vragen? We zijn hier om te helpen! Neem gerust contact met ons op voor antwoorden en ondersteuning.

Heb je een andere vraag?

Heb je een andere vraag? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Vul het formulier in en we staan klaar om je te helpen. Jouw vragen zijn belangrijk voor ons!

Telefoonnummer (vereist)
E-mail (vereist)
Telefoonnummer (vereist)
Organisatie (vereist)
Onderwerp (vereist)
Bericht (vereist)
0